· Το κεφίρ είναι ένα παχύρευστο ρόφημα που γίνεται με τη ζύμωση του γάλακτος από κόκκους κεφίρ και αποτελείται από βακτήρια γαλακτικού οξέος, ζυμομύκητες και πολυσακχαρίτες. · Ένα φλιτζάνι κεφίρ αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, με 8 έως 11g/φλιτζάνι. · Το κεφίρ παρέχει επίσης το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α και το 25% της […]
Συνταγή 1 μέτριο μπρόκολο ψιλοκομμένο 1 μέτρια γλυκοπατάτα ½ φλιτζάνι κινόα 100γρ τυρί κότατζ 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο Λίγο χυμό λεμόνι-πορτοκάλι Εκτέλεση Βράζουμε το μπρόκολο, την γλυκοπατάτα και βάζουμε την κινόα σε νερό για 5λεπτά να φουσκώσει. Αφού ετοιμαστούν όλα τα υλικά μας, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Στύβουμε […]
Υλικά 225 γρ. Cottage Cheese 1 σκ. Σκόρδο Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι 100ml ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι 8-10φύλλα φρέσκου βασιλικού 300γρ. μπρόκολο 500γρ λαζάνια ολικής άλεσης Εκτέλεση Σε κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο (κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βρασμέ) και μόλις είναι έτοιμο το πολτοποιούμε στο μουλτι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το […]
Υλικά• 1 κουτί επτάσπορες Ρυζογκοφρέτες • 3 Μπανάνες• 3 σούπας Κακάο άγλυκο• 1 μεγάλη Μαύρη σοκολάτα με στέβια Εκτέλεση1. Χτυπάμε στο μούλτι τις μπανάνες με το κακάο 2. Απλώνουμε μια στρώση πάνω στις μισές ρυζογκοφρέτες και καλύπτουμε από πάνω με τις άλλες μισές3. Σε ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί4. Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα5. Ρίχνουμε […]
Η χοληστερόλη χωρίζεται σε «κακή» (LDL) και «καλή» (HDL). Υψηλά επίπεδα της LDL χοληστερόλης αυξάνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ιδιαίτερα επιβαρυντική φαίνεται να είναι η «κεντρικού τύπου» παχυσαρκία, η ύπαρξη δηλαδή συσσωρευμένου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, οδηγώντας σε αύξηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων, ολικής και LDL χοληστερόλης και μείωση της HDL […]
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των φρούτων και λαχανικών εποχής είναι η φρεσκάδα, το άρωμα και η γεύση τους, καθώς και η μεγαλύτερη περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά συστατικά, συγκριτικά με τα αντίστοιχα προϊόντα όταν αγοράζονται και καταναλώνονται εκτός εποχής. Έχουν το χρόνο τους για ν’ αναπτύξουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Η φύση έχει φροντίσει να μας […]
Υλικά Baby σπανάκι Baby ρόκα Λόλα 1 μέτριο μανταρίνι 1-2 κουτ γλ κράνμπερις 1 κουτ γλ φυστίκια Αιγίνης ανάλατα 2-3 παξιμαδάκια χαρουπιού θρυμματισμένα Για την σως γιαουρτιού 2-3 κουτ σούπας γιαούρτι 2% 2 κουτ γλ μηλόξιδο 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο Λίγο σκόρδο Αλάτι-πιπέρι Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε […]
Παραδοσιακά, οι ελιές έχουν θεωρηθεί ως μια πολύ υγιεινή τροφή. Εκτός από την παροχή ενέργειας, συνθέτουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών φυτικής προέλευσης, μεταλλικά άλατα, φυτοστερόλες και βιταμίνες. Οι ελιές είναι μια μέτρια πηγή θερμίδων, 100 g περίπου αποδίδουν μόνο 115 θερμίδες. Το θερμιδικό περιεχόμενο τους προέρχεται κυρίως από λίπη. Παρ ‘όλα αυτά, ο καρπός συνθέτει […]
Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι ευεργετικά για την υγεία μας και είναι σημαντικό να τα καταναλώνουμε καθημερινά. Η τακτική κατανάλωσή τους αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό, καθώς: προστατεύει από την εμφάνιση υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου (π.χ., έμφραγμα), αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και πολύ πιθανόν από την εμφάνιση καρκίνου. φαίνεται ότι προστατεύουν από την παχυσαρκία και […]
Το κάστανο ανήκει στην κατηγορία των ξηρών καρπών. Τα κάστανα αποτελούν μια τροφή με υψηλή θερμιδική αξία, αφού 100 g κάστανα περιέχουν 213 θερμίδες. Τα κάστανα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά μια τροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Είναι καλή πηγή διαιτητικών φυτικών ινών με περιεκτικότητα 8,1γρ στα 100γρ. Αυτό τα […]