Tips
Υγεία

0 comments
Οι ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας
Η κανέλα είναι ένα παραδοσιακό βότανο που χρησιμοποιείται στην καθημερινότητα μας τόσο για τη γεύση του όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Ας δούμε τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας:
- Στην κλινική πράξη η κανέλα έχει χρησιμοποιηθεί για την αγωγή ανθρώπινων διαταραχών όπως σπασμούς, εμετό, μολύνσεις, καθώς και πεπτικές διαταραχές, λόγω της αντιοξειδωτικής, αντιφλεγμονώδης, αντισπασμωδικής και αντιελκωτικής επίδρασης του.
- Μπορεί να βελτιώνει την υγεία του παχέος εντέρου, προφυλάσσοντας απο τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
- Έχει αποδειχθέι πως η κατανάλωση κανέλας με το τσάι ή τον καφέ μας μειώνει την εμφάνιση του διαβήτη, μειώνοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
- Μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης όσο και την LDL-κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στον οργανισμό προστατεύοντας από τις καρδιακές νόσους.
- Δρα εναντίον της νόσου του Parkinson ή του Alzheimer.
- Άτομα με μεταβολικό σύνδρομο φαίνεται να οφελούνται απο την κανέλλα.
- Σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
- Δρά κατά της λοίμωξης απο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρου.
- Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθησεων και του καρκίνου.
- Πιθανό ρόλο στην πρόληψη της αντίστασης στην ινσουλίνη.
- Μείωνει την γλυκόζη της νηστείας. Συγκεκριμένα, η πρόσληψη 1-6γρ κανέλλας φαίνεται να μειώνει τη μεταγευματική γλυκόζη αίματος και την καθυστέρηση της γαστρική κένωσης χωρίς να επηρεάζει το αίσθημα κορεσμού.
Άρα λίγη κανέλα στον κάφε ή το τσάι μας δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα!