
Σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αμύγδαλα και κινόα
Μια ωραία σαλάτα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πλούσιο σε βιταμίνες γρήγορο και αρκετά θρεπτικό!
Σπανάκι ώμο με αβοκάντο, φράουλες, αμύγδαλα και κινόα!
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό, και ο συνδυασμός αυτών κάνει το σπανάκι καλό σύμμαχο των οστών. Είναι καλή πηγή βιταμινών συμπλέγματος Β καθώς επίσης της βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες προστατεύει το εντερικό σύστημα. Ωστόσο άτομα με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος θα πρέπει να προσέχουν την κατανάλωση του λόγω των πουρινών που περιέχει.
Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, Βιταμίνη C, φολικό οξύ. Είναι πλούσιες σε ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και σε πολυφαινόλες οι οποίες ότι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
O σίδηρος μαζί με τη βιταμίνη C λειτουργούν συνεργικά και έτσι ή βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση και αξιοποίηση του σιδήρου και ενισχύει τη διαδικασία απορρόφησης του στην περιοχή του εντέρου.
Η κινόα αποτελεί ένα θρεπτικό δημητριακό, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.
Επιπλέον, είναι πηγή σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και μαγγάνιού και φυλλικού οξέος.
Το αβοκάντο περιέχει φυλλικό οξύ, καροτενοειδή, φυτικές ίνες, και αντιοξειδωτικά. Το αβοκάντο περιέχει και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, E και Κάλιο, Ψευδάργυρο και Μαγνήσιο. Επίσης, είναι πηγή βιοενεργών ουσιών, όπως φυτοστερολών, αλκαλοειδών και των αντιοξειδωτικών καροτενοειδών.
Τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, σιδήρου και ασβεστίου.
Καλή απόλαυση!!